Bilvask er noget som alle aldre kan være med til – børn som voksne.

 

Og hvis du mentalt indstiller dig på at det kommer til at tage noget længere tid end når du gør det alene, så er det en sjov sommeraktivitet for børnene at være med til – så længe at du kan acceptere at der er lidt helligdage.

 

Særligt hvis du har en højtryksrenser med en skumlanse er det sjovt for børnene at se og lege med. Bare husk at det er bedst hvis børnene har handsker på, så huden ikke kommer i direkte kontakt med nogle af de kemikalier, der kan være i bilplejeprodukter.

 

Den ydre del af bilen

På den yderste del af bilen, kan du sagtens sætte børnene til at rengøre fælgene med en fælgbørste. De kan få lang tid til at gå med at få børsten til at passe ind mellem egerne.

 

Undlad at bruge stærk kemi, når børnene er med til bilvask, hvis du ikke har særligt øje på hænder, øjne og mund.

 

Under observation kan du lade børnene kommer skum på bilen gennem en skumlanse, tilsluttet din højtryksrenser.

 

Det er en sjov proces hvor hele bilen bliver dækket ind og bliver helt hvid, hvor det nærmest kan ligne at der er faldet sne på bilen!

 

Børnene kan sagtens være med til at vaske bilen med en vaskehånd og pensel, sålænge du er der til at observere at det bliver gjort efter den rigtige vasketeknik til bilvask i hånden.

 

Og så accepter at resultatet bliver med lidt helligdage rundt omkring.

 

Den indvendige del af bilen

Den indvendige del kan børnene også sagtens hjælpe til med.

 

En fugtig opvredet klud skader ikke bilens interiør, og selv om det ikke efterlader et perfekt resultat, er det bedre end at lade vær!

 

Og så kan børnene også sagtens støvsuge bilen.

 

Trænger bilen til en aircondition rens, så sørg for at følge anvisningerne på produktet, hvor der typisk ikke skal opholde sig nogen i bilen, når den kører.

 

Få bilen til at skinne

Når du har børnene med, er det ikke dagen at du skal gå i gang med en komplet polering af bilen – du bliver aldrig færdig 🤣

 

Men gør det at du tager et ”spray and seal” produkt.

 

Altså et produkt som du bare kan sprøjte på lakken og tørre af, eller endnu nemmere, blande i din skumlanse og sprøjt ud over bilen.

 

Herefter er bilen både blevet rengjort indvendigt, udvendigt og er blevet lakforseglet på under en times tid.

Tør bilen for at undgå kalkpletter

Til sidst mangler du kun at aftørre bilen med et par gode mikrofiberhåndklæder, der nemt kan opsuge al vandet fra bilen.

 

God fornøjelse til dig og børnene!