Overvejer du, om du bør tage på efterskole i 10. klasse? Der er mange gode grunde til, hvorfor det er en god ide. Så hvis du ikke er helt sikker på, om det er det rette for dig, bør du helt sikkert læse med herunder.

Læs med herunder, og bliv klogere på fordelene ved et efterskoleophold i 10. klasse, én specifik efterskole og meget andet.

Et unikt socialt fællesskab

En af de helt store fordele ved at tage på efterskole er, at der bliver opbygget et helt unikt fællesskab blandt dig og dine skolekammerater. Disse bliver nemlig langt mere end ”bare skolekammerater”. De bliver din roomie, din gymnastikpartner og nogle af dine bedste venner.

På efterskoler er der fokus på at opbygge et stærkt fællesskab fra dag et. Og i løbet af et år bliver dette fællesskab stærkere og stærkere, hvilket er med til at skabe livslange relationer.

Meget mere end boglige fag

Én af de helt store fordele ved at tage 10. klasse helt generelt er, at du kan arbejde med et bredt udvalg af fag, der rækker langt udover de boglige fag. Det vil sige, at du kan udforske nogle af dine interesser og på den måde blive klogere på, hvad du gerne vil lave i fremtiden, eller hvilken ungdomsuddannelse, du gerne vil tage.

Disse fordele vil du også opleve på en efterskole. Her er der bare skruet lidt ekstra op for intensiteten – og det er en stor fordel for sig, som gerne vil have den bedste mulighed for at udforske dine interesser og blive klogere på dig selv.

Lyder det som noget for dig? Herunder kan du læse om én specifik efterskole, som du kan overveje.

Er efterskolen PLAY noget for dig?

Efterskolen PLAY er en helt ny efterskole, hvor du kan være dig selv og dyrke din passion sammen med andre, der har samme interesse som dig. Efterskolen er opbygget med en vision om, at 10. klasse skal føles som en leg. Her er der ingen eksamener, og du kan fokusere på dine interesser i stedet for at være stresset over kommende eksamener og karakterer. Skolen bygger på principperne: Playful Learning og Playful Practice – de mener, at det styrker motivationen for undervisning.

Efterskolen åbner i august 2023. Her kan du vælge linjefag som dans, håndbold, musik og mange flere.
Du finder efterskolen i Grindsted, hvor den har base i nogle renoverede bygninger, der tidligere har huset en handelsskole.

Hvad er alternativerne?

Hvis du stadig ikke er helt sikker på, om du vil på efterskole i 10. klasse, så kan du prøve at overveje, hvad alternativerne er. Først og fremmest kan du vælge at tage på en almindelige 10. klasse i dit eget nærområde. Herudover kan du også vælge at gå direkte til gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse. Det er værd at overveje disse muligheder, inden du træffer den beslutning, der er rigtig for dig. Det er også en beslutning, du kan tale med venner og familie om for at høre deres input.