I en alt for fortravlet hverdag glemmer vi nogle gange at lade os falde ind og nyde legen i de små’s verden. Ofte bliver hverdagene meget nemt og hurtigt fyldt op med gøremål specielt med flere børn i familien.

Har du dog tid og kan afsætte bare en halv time med dit tumlingebarn vil du opleve en verden folde sig ud da utrolig meget af deres tid foregår i en forviklet verden af halv virkelighed vævet ind med den anden halvdel af fantasi og utroligheder.

Helhjertet fantasi

Når du og dit barn deltager sammen i fantasilegene og gør det helhjertet (dvs. ingen smugkig på telefonen, eller lige tjekke vejret, eller have et fjernsyn kørende i baggrunden osv.), lærer du også din tumling at fordybe sig. Det hjælper også når barnet leger alene i fordybelsen.

Bruger du lidt tid sammen med dit barn en gang imellem i udfoldelse af deres leg, og langt hen ad vejen på deres præmisser, vil du også opleve en tilknytning ud over ”far & mor” rollen – som giver en mere forunderlig forståelse for hinanden. Dette hjælper dit barn med også at forstå forskelligheder og det udvikler dit barn socialt.

Detaljerne er nøglen

I den specielle tumlingsalder bruges der utroligt meget krudt på at koble tingene sammen og få forståelse for ”den gør sådan” måden. Specielt de fine detaljer i legen bliver testet af og er der legetøj involveret som f.eks. Bruder legetøj med mange detaljer – så kan der bruges meget tid på at gennemgå hver detalje og minutiøst. Er du med i denne leg så endelig forklar løbende som spørgsmålene kommer men lad være med at sætte mange rammer op, i hvordan tingene rent faktisk skal bruges. Det kan være lige så opfriskende for jer begge at se en kæmpe legetøjsvogn kan blive trukket rundt af en lille legetøjs ATV. Og det er faktisk ok – det udvikler helt sikkert fantasien for jer begge.

Stor forandring

Der sker umådelig mange store omrokeringer på øverste etage hos dit barn, som også kan give lidt udfordringer. En ting er dog helt sikkert de fleste børn begynder at kunne huske for livet fra 5-årsalderen. Bruger du tid her sammen med dem i legen er det minder for livet for jer begge. Du vil også en gang imellem få nogle indskudte forespørgsler som slår dig omkuld – i de meget dybsindige spørgsmål som viser hvor bevidst din tumling egentlig er i hverdagsting, selv om det oftest sjælden virker sådan.

God legelyst til jer begge