Læser dine børn mon aviser?

 

Du kan nu lære dine børn at læse avis – det kræver ikke mere end at følge nogle gode og brugbare råd – som du her vil få med dig.

 

Det er sjældent at vi ser børn og unge i dagens Danmark læse avis. Det er slut med papirformen – internettet har vundet og vi ser nu det hele befinde sig online. Det er altså ikke længere en tradition – at tage en avis i hånden – hverken i metroen eller hvor du nu befinder dig. Det hele er online og kræver blot en telefon. De får derfor i stedet alt information gennem sociale medier og facebookgrupper – når de selv vælger – hvad de interesserer sig for og selv målrettet opsøger viden.

 

Engang så det anderledes ud – her var generationen – den type, hvor det var en stor del af hverdagen at tale om, hvad der stod i aviserne. I skolen var det vigtigt at man vidste – hvad der stod i avisen, da det ofte var et taleemne. Internettet havde ikke vundet og var ikke til stede. Så alt information fik vi gennem aviserne. Det er derfor vigtigt stadig at læse avis – for på internettet er det meget sværere at kunne være kildekritisk.

 

Derfor er løsningen at opfordre dig selv og holde fast i at du og dine børn læser avis. Gerne sammen – så de selv bliver inspireret til at læse den daglige avis og få information og lære en masse nyt. Det er også godt for deres hjerne og for den måde de indlære på – ikke kun at læse ting på en skærm – men at have det foran sig i papirform. Men ellers kan man også gøre det online. Det vigtigste er – at de lærer noget nyt og får øjnene op for god journalistik.

 

Du kan evt. få et abonnement til avisen og så gøre det til en del af din og dine børns hverdag, at i efter aftensmad lige tager en omgang avislæsning og gør det sjovt for dem at være med. De kan sikkert lære en masse og måske også inspirere deres kammerater til også at gøre det derhjemme. Børn lader sig ofte inspirere af andre børn.

 

Man behøver ikke være politisk interesseret for at læse avis – der kan stå så meget forskelligt og de forskellige typer af avis har mange forskellige nyheder til hver sin smag. Vælg en avis som i synes er interessant og prøv nogle nye af en gang i mellem for at lære, hvordan de forskellige aviser vinkler historierne.

 

Så lær dine børn at læse avis. Det vil de helt sikkert takke dig for, når de selv bliver voksne.