Til vands, til lands og i luften – 3 fede naturoplevelser for hele familien

Dette indhold er sponsoreret.

Vi tilbringer en stor del af vores dagligdag indendørs. De fleste af os har lange arbejdsdage foran en computerskærm i et kontorlandskab. Vi sender vores børn afsted i skole, hvor de også sidder i klasselokalet størstedelen af dagen.

Når de kommer hjem, er det måske computeren, fjernsynet eller sofahyggen, der trækker mere end en frisk tur i skoven eller en tur på den lokale legeplads. Nutidens børn tilbringer i det hele taget langt mindre tid i naturen end deres forældre og bedsteforældres generationer.

Det er dog en skam, for eksperterne er enige om, at tid i naturen er yderst gavnlig for både det psykiske og fysiske helbred – både for børn og voksne. Ønsker du at gøre noget godt for både dig selv og din familie, bør du derfor tage hele flokken med ud på en anderledes og sjov naturoplevelse i weekenden.

Er du nybegynder i naturliv, eller har du brug for lidt inspiration? Læs med her, for i dette indlæg guider vi dig gennem tre fede naturoplevelser, der med garanti vil give hele familien en på opleveren.

Ud i bølgerne

I Danmark har vi gode muligheder for at komme på vandet, og med vores geografi er der aldrig langt til enten sø, å eller hav. Det åbner op for et hav af hyggelige oplevelser for hele familien, som de færreste desværre benytter sig af.

Hvis du ikke har stor erfaring som kaptajn, matros eller bare gerne vil udforske havet, kan et godt bud være gummibåde. Der er sket meget med gummibåde i de seneste år, og man er for længst rykket væk fra den simple, røde gummibåd. I dag har de fleste gummibåde motor, aluminiumsdørk og kan sommetider opdeles, så båden er nem og hurtig at transportere rundt.

Ud i landskabet

Hvis du foretrækker at holde familien på fast landjord, kan en hyggelig og harmonisk naturoplevelse også foregå på hesteryg. Der findes mange steder, I kan leje en hest eller to i et par timer, og så er det ellers bare at trave derudaf. Hvis I ikke har erfaring med ridning, kan det være fornuftigt at vælge en lidt mindre hest, som I kan trække, mens børnene udlever deres cowboydrømme i sadlen.

Kurs mod skyerne

Sommetider kan det være, at I leder efter en lidt ekstravagant og særlig oplevelse ud i det grønne. Hvis jeres næste naturoplevelse virkelig skal gøre et stort indtryk, kan I booke en tur i en af de flotte luftballoner, man sommetider ser i luften. Den smukke udsigt, den farverige ballon og den imponerende flamme vil med garanti være spændende for både store og små, og I vil have et dejligt minde at tænke tilbage på i mange år. Rigtig god fornøjelse med turen i naturen.