Skal du holde et middagsselskab, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det eller skal du måske holde barnedåb eller anden højtid, så kan du her læse og lære mere om, hvorfor den rette borddækning er vigtigt og hvordan du opnår den. Når du i forvejen knokler med lækker mad, planlægger, handler ind, forbereder og tilbereder så er det også vigtigt at den bliver præsenteret ordentligt. Her menes der ikke kun, hvordan du servere maden, men også hvor du serverer den. Der er ikke noget som et middagsbord, der kan skabe hyggelige stunder og samle et selskab, men vil du gøre det rigtigt, så er det også vigtigt at det gøres ordentligt.

Gør borddækningen ideel med de rette elementer

Middagsbordet kan allerede inden middagen bliver serveret sætte stemningen, derfor er det vigtigt, at du dekorerer det efter, hvordan du ønsker aftenen skal forløbe. Skal det være festligt og farverigt, skal det være afdæmpet og hyggeligt eller skal det være fint og formelt? Her kan du finde alt til borddækning og du kan derfor være sikker på at finde lige præcis det du søger, til den aften du ønsker. Udover at bordopdækningen sætter stemningen, så er det også din måde, hvorpå du kan forberede dine gæster på, hvad der kan og skal ske. De kan se på mængden af bestikket og hvordan det er lagt, præcis hvor mange retter der bliver serveret eller også kan det måske give et hint om, hvad der bliver serveret. Det skaber et spændende, hyggeligt og prangende element. Forestil dig, dine gæster træder ind ad døren og kan allerede nu dufte maden som stille og roligt tager form i køkkenet. Du viser dem hen til bordet som er smukt dækket, lige efter den stemning som du ønsker. Allerede her skaber du et fantastisk indtryk for dine gæster.

Præsenter din mad korrekt og skab et fantastisk helhedsindtryk

Når du har knoklet for at lave et skønt måltid, så er det ærgerligt, hvis det ikke bliver præsenteret ordentligt. Det kan skabe et kedeligt og tomt indtryk og din gode og veltilberedte mad, vil derfor ikke blive præsenteret på ordentlig vis. Vi spiser med øjnene er der nogle der siger og helhedsindtrykket vil derfor gøre en verden til forskel for din middag. Derfor er det ikke kun vigtigt at du har fokus på selve maden, men også har fokus på bordet og borddækningen.