Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links.

Dette indhold er sponsoreret.

Vi har alle været til eller måske holdt en klassisk børnefødselsdag, hvor der kommer en flødeskumsfyldt lagkage på bordet. Den er garanteret pyntet med nogle overskårne jordbær, flødeskummet flyder ud til den ene side, og hele kagen tipper lidt til den anden side. Bevares, de smager fantastisk, men nogle gange kan man ikke undgå at savle over de snorlige lagkager på diverse bageprogrammer, hvis uendelige lag nærmest strækker sig op i himlen.

Hvis du har lyst til at starte med at bage eller dekorere kager i flere lag, er bageringe, eller kageringe som de ofte er kendt som, uundværlige for dig i et køkken.

Hvad er en bagering?

En bagering er simpelthen bare en ring af metal, der kan tåle at komme i ovnen ved høj varme, som man bruger til at bage i. Oftest er bageringe runde, men de findes i et væld af former. De fleste bageringe er justerbare og har derfor ikke nogen bund. Det skal man være opmærksom på, hvis man bager en meget flydende dej i sin bagering.

Bruger man en justerbar bagering uden bund, kan man eventuelt lave en bund selv ud af bagepapir eller lignende. Det er desuden altid en god ide at bruge bagepapir i sin bagering, så kagen let slipper, når den kommer ud af ovnen.

Bageringe er generelt ikke særlig dyre, og det er nemt at finde billige bageringe ved at søge på nettet. Her findes der et væld af bageringe i forskellige omkredse og højder. Man kan endda finde bageringe, der er speciallavede til at skære lagkagebunde over i. Der er derfor noget for alle, uanset hvordan man ønsker at bruge sin bagering.

Sådan bruger du en bagering til at samle flotte kager

Bageringe er dog ikke kun ment til at bage i. De bruges også ofte til at samle kager i, efter de er blevet bagt. På denne måde kan man lave nogle fantastiske, snorlige kager i mange forskellige lag.

Man starter med at indstille omkredsen på sin kagering til den ønskede størrelse og skærer så sine kagebunde til. Herefter bygger man simpelthen bare lag op ved først at putte en bund i bageringen og herefter et lag med fyld af eget valg – det kan være alt fra chokolademousse til syltetøj og andre typer af kage. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Herefter putter man endnu et lag i bageringen, og således bygger man op, til man har nået den ønskede højde.

Ofte sættes bageringen med kagen i ind i køleskabet til fx moussen er størknet. Herefter eller ved serveringen kan man fjerne formen, og tilbage står en perfekt lige og høj kage. Man kan selvfølgelig vælge at pynte kagen med fx fondant eller chokolade efterfølgende, men man kan også præsentere kagen bar eller ”naked”, så lagene kan ses.