Vinterhalvåret er over os, og det betyder, at sæsonen for ravjagt er skudt i gang. På denne tid af året er havet koldest og har den bedste opdrift til at bære ravet ind på stranden.  Derfor er det også oplagt at bruge en dag i efteråret på at lede efter rav langs de danske kyster.

Og danskerne har da også for alvor fået øjnene op for magien ved at finde rav.

Forhandlere og ravguider melder, at interessen for ravjagt i de seneste år aldrig har været højere. Hobbyen, der kombinerer det sociale element med det aktive liv i naturen, er simpelthen blevet en dille.

Det er ifølge historiker, naturvejleder og ravekspert Gert Ravn fordi ravjagten i nattetimerne rammer noget i os som mennesker.

– Mennesket har gennem årtusinder været grebet af at finde noget eller blive overrasket over noget, man finder, som man kan bruge, omsætte eller handle, forklarerde han tidligere i år til dr.dk.

Dertil kommer vores trang til at være ude i naturen, tilføjer Gert Ravn.

Øg dine chancer med en ravlygte

Hvis du vil øge dine chancer for at finde rav, så kan du købe dig en lygte med ultraviolet lys, en såkaldt uv-lygte.

Det blåviolette uv-lys fra lygterne får ravklumperne til at lyse op efter mørkets frembrud, og kan dermed hjælp dig med at skille rav fra de almindelige sten på stranden.

Du skal blot være opmærksom på, at uv-lyset også får tang, krabbekløer og plastik til at lyse op, så du skal fortsat holde øje på den rigtige måde.

Der findes i dag mange ravlygte modeller på markedet. Mange egner sig godt til nybegyndere, der endnu ikke har været på ravjagt før.

Derudover findes der også mere ambitiøse modeller, som disse ravlygter fra skattejaegere.dk, der på grund af de store rækkevidde, både kan anvendes til både ravjagt og i mange andre erhverv.

Husk pandelygte og uv-briller
Det kan også være en rigtig god idé at have en pandelygte med almindeligt hvidt lys med på turen, Du har nemlig ofte brug for at orientere dig, når du går rundt på stranden i mørket, og du kan også bruge pandelygten til at se nærmere på dine fund.

Vi kan blandt andet anbefale denne pandelampe til turen, som både er prisbillig og robust.

Derudover er uv-briller også et must, når du går på ravjagt, da uv-lyset fra uv-lygten kan være skadeligt for øjnene. Det er en meget lille investering, som vi kun kan give en varm anbefaling med på vejen.

Tag børnene med på ravtur
At lede efter rav kan også være en rigtig god anledning til at få børn eller børnebørn lokket med ud på stranden og i naturen i en årstid, hvor det ellers kan være noget nær umuligt. Det er nemlig nemt at lave ravturen til en sjov skattejagt, hvor børnene kan få udlevet deres indre skattejager.

Man kan både arrangere en ravjagt, hvor du bruger ravlygterne på den traditionelle måde, eller en skattejagt, hvor du bruger UV-lyset til at finde opsatte poster.

Tag eventuelt en termokande fyldt med varm kakao med, og nyd oplevelsen med dine børn, børnebørn og andre barnlige sjæle.