Med børn i huset er der sjældent noget, der ser nyt eller elegant ud særligt lang tid ad gangen. Det gælder desværre også dit gulv. Selvom du har et smukt trægulv i god kvalitet, kan du altså ikke regne med, at det holder for evigt. Slet ikke når du har et par tumlinger, der konstant slæber sig rundt på det, piller alle de forkerte steder og smider mad på det mindst en gang dagligt.

Trænger dit gulv til en slibning?

Efterhånden vil dit smukke trægulv altså begynde at se slidt ud, og på et tidspunkt er det ikke længere kun udseendet det handler om. Med tilpas meget slid kan et trægulv også gå hen at blive rut og lave splinter. Særligt hvis du har små børn i huset, er et slidt gulv altså også en praktisk udfordring, der bør tages hånd om hurtigst muligt.

Det kan du heldigvis også gøre på ganske simpel vis med en professionel gulvafslibning. En gulvafslibning er nemlig præcis, hvad det lyder som. Når du bestiller en gulvafslibning, kommer der en professionel forbi dit hjem med en maskine, sliber det øverste lag af dit gulv og giver som regel det resterende gulv en lakering. På den måde kan et godt trægulv holde i langt flere år, og du kan selvfølgelig sagtens få foretaget op til flere gulvafslibninger. Så længe en gulvafslibning bliver foretaget i tide, er der nemlig absolut ingen spor af det tidligere gulv.

Kend en god gulvsliber

Hvis du bestiller en god gulvsliber bør der heller ikke være tegn på gulvafslibningen. Gulvet er altså så godt som nyt for en meget lille brøkdel af prisen for et helt nyt trægulv. Det kræver dog, som sagt, at du hyrer en ordentlig gulvsliber, der har både teknikken og udstyret i orden. Du kan kende en god gulvsliber på deres teknik.

Hvis man er god og grundig, vil man nemlig som oftest starte med en grov slibning, der fjerner ujævnheder og andet. Derefter gives gulvet en fin afslibning, så resultatet bliver så godt og smukt som muligt. Med en dårlig gulvsliber er det ikke tilfældet, og så bliver din gulvafslibning i bedste fald ineffektiv. I værste fald kan den efterlade varige men. Så længe du finder en god og erfaren gulvsliber, er det dog intet problem. Hvis du er træt af dit gulv eller bange på dine børns vegne, kan du altså med fordel kontakte en god gulvsliber i nærheden af dig.