Det er blevet fødselsdags tid for guldklumpen og det skal selvfølgelig fejres. Hvorfor ikke rykke festen ud af huset og få noget frisk luft i lungerne. Her kommer en række af forslag til hvordan du kan peppe dit barns børnefødselsdag i haven op.

Lege der giver børnene mulighed for selv at styre slagets gang

Sæt børnene i gang og lad dem kører legen videre selv, det giver jer som forældre mulighed for at slappe lidt af og det giver samtidig børnene mulighed for at føle at de bestemmer over legen. Et godt forslag kunne være skattejagt eller dåseskjul, her kan børnene selv finde frem til næste skridt i legen også kører det hele sig selv. Stoledans eller ballonleg er også begge gode bud på aktiviteter der styrer sig selv.

Festtelte

Når man har valgt at holde fest i haven for hele børnebanden, så er det vigtig at forberede sig på de forskellige vejrforhold. Planlæg enten aktiviteter, der kan rykkes indenfor, hvis det regner eller overvej at leje et festtelt i dagens anledning. Festtelte er en gave fra gud, når det lige pludselig begynder at regne, så kan man nemt lukke siderne til og fortsætte legen indenfor i ro og mag. Og så slipper man for at skulle have alle børnene ind i stuen med våde sko og slaske det hele til. Der findes en hel del forskellige slags festtelte, alt efter hvilken størrelse, farve eller funktion I er på udkig efter. Lej telt i god tid og vær klar til den store dag i tide.

Nemt med aktive børnelege uden at være bange for det sviner

Det dejlige ved at være udenfor er at man ikke skal tænke på at man sviner eller griser til. Så det er den oplagte mulighed for at lade børnene gå lidt amok og prøve grænser med maling, formning eller andre kreative aktiviteter som ellers ville ende med at man skulle gøre hovedrent i hjemmet. Pyt med hvis der kommer maling eller ler i græsset, så tager du bare vandslangen frem og spuler det væk igen. Børnene vil elske at kunne få lov til at være lidt beskidt og gør de normalt ikke ville få lov til indenfor. Så længe at man har husket et regnslag eller ekstra tøj, så er der intet galt med at lade børnene kaste lidt med malingen.