Skal du snart holde ferie med dine børn, men er du ikke sikker på, hvad I skal lave i løbet af ferien, kan disse fem ideer måske hjælpe dig på vej.

 

Du kan også hjælpe dine børn med at lave deres første WordPress hjemmeside, eller skrive en spændende artikel om deres ferie – eller om forventningerne til den.

Tag i en forlystelsespark

Et oplagt valg til noget, du kan lave med din familie i ferien, er at tage i en forlystelsespark. Vi har jo mange af dem herhjemme i Danmark, så du bestemmer helt selv, om I skal tage en tur i Tivoli, på Bakken, i Tivoli Friheden, i Sommerland Sjælland eller hvor turen nu skal gå til.

 

Det kan også være, at der bliver tid og råd til at besøge op til flere parker i løbet af ferien. Det er i hvert fald noget, dine unger vil være glade for at opleve.

Tag ud at rejse

Hvis der er penge nok på kontoen, kan det også være, at I skal bruge ferien på at rejse en tur til udlandet. Er det sommerferien, du skal have til at gå med noget, er en sommerferie sydpå jo oplagt.

 

Det behøver ikke at være dyrt at komme afsted, og du kan tit finde rejser med priser til helt ned omkring 2.000-2.500 kroner pr. person. Ellers kan I jo også altid tage på ferie i Danmark, som også er skøn.

Tag på vandre- eller cykelferie

Skal det være en ferie i Danmark i stedet for sydpå, kan I jo vælge at tage på vandretur eller på cykelferie. Der er mange skønne destinationer i Danmark for lige netop denne slags udflugter, og på den måde er du også sikker på, at dine børn kommer ud og får en masse frisk luft i naturen.

 

Det er en rigtig billig måde at komme ud at opleve noget, og I skal jo ikke bruge meget mere end jeres egne cykler og et telt for at være godt på vej.

Besøg børnevenlige museer

Et andet godt bud kan være at tage på et eller flere af de mange museer rundt omkring i Danmark, der også gør sig i børnevenlige udstillinger. Der er mange museer, der rent faktisk også har gode tilbud til børn, og som gør det muligt for ungerne at interagere med udstillingerne.

 

Ellers kan I også vælge at besøge andre historiske steder som vikingerne i Trelleborg eller Sagnlandet Lejre, hvor I kan træde direkte ind i historiebøgerne.

Lav jeres egen hjemmebiograf

Må det gerne koste så lidt som muligt, kan I også finde på noget at lave derhjemme. I kan eks. lave jeres egen hjemmebiograf i stuen og sætte jer godt til rette foran skærmen med slik, popcorn og sodavand i lange baner. Sæt nogle tæpper for vinduerne, så der bliver helt mørkt, finde dyner og sækkestole frem og sæt jer godt til rette.

 

Orker I at se flere film, kan I jo skiftes til at vælge, hvilken film I skal se. Det er jo bare at åbne op for Netflix eller Viaplay, og så er der tusindvis af timers underholdning for hele familien.