Weekender er dejlige, når man er en familie. Men de kan også være udfordrende, hvis børnene ikke ved, hvad de skal lave eller give sig til. Her er gode råd dyre, og dem kommer vi heldigvis med her.

Indrømmet så kan børn både være Guds gave og det stik modsatte – det kan i hvert fald føles sådan, når deres kedsomhed driver dem til at slåsse med hinanden eller gøre dagen sur for hinanden. Men, sådan behøver det ikke være, hvis du på forhånd er forberedt med nogle gode aktiviteter.

1. Maling i stride strømme

 

Børn kan godt lide at være kreative og er som regel også ret gode til det. Her er maling særligt godt, da det giver dem mulighed for at blande farver og udtrykke sig på en anden måde end normalt. Du kan for eksempel give dem til opgave at male et fælles maleri med et bestemt tema, der skal hænge på børnenes værelser . Det kan der hurtigt gå rigtig lang tid med – og så er de som regel også trætte bagefter, fordi hjernen har fået lov til at køre på højtryk. Og hvem ved? Måske endda selv en Maler Taastrup vil blive misundelig over, hvad de alt sammen kan male?

 

2. Oprydning i haven

 

Det lyder måske ikke som en opgave, som dine børn umiddelbart har lyst til at beskæftige sig med. Men, med lidt fantasifuld fortælling om, hvorfor de skal rydde op i haven, kan det blive til et helt eventyr i børnenes verden.

 

Grenene skal f.eks. ned i kompostbunken, så de sultne larver kan blive til smukke sommerfugle, eller at hækaffaldet skal fjernes, så pindsvinet kan komme igennem hækken om aftenen for at finde føde i haven. Der skal ofte ikke så meget til, for at børnene går all in på opgaven.

 

3. En lang gåtur med picnic

Der er ikke noget så godt som en lang gåtur. Især for børn, da det gør dem helt naturligt trætte. En gåtur i skoven med små opgaver undervejs kan være en alletiders aktivitet for børnene, da de kommer ud at gå en masse uden rigtig at opdage det. Derudover kan gåturen med fordel krydres med en picnic, så det for alvor er fristende for børnene at komme afsted, uanset hvordan vejret arter sig.