Hvis du er faldet for figurspil i disse dage, er chancerne for at du skal male figurer/miniaturer ret stor. Det er sandsynligt at du har fået fingrene i noget Warhammer 40K eller Age og Sigmar og vil tilføje lidt mere smag til dine rollespil. Det er en stor hobby, men det kan også være lidt skræmmende at komme i gang.

 

Denne begyndervejledning er udarbejdet til at være et godt sted at begynde at lære at male miniaturer og hjælper dig med at komme nærmere en færdig model med få korte trin.

Hvordan maler man figurer/miniaturer

  • Udstyr
  • Basecoating
  • Shade/skygge
  • Highlighting

Udstyr

Det er vigtigt at have en pensel med et meget gode spidser til detaljer og højdepunkter. En mindre pensel til mindre områder af modellen, og en større til basisbelægning / vask og en stiv børste til tørbørstning.

 

En palette til udtynding af maling er vigtigt. Du kan med fordel selv lave din egen palet af noget genbrugs træplade som du behandler med noget olie. Du kan også bruge låget på en plastikbeholder.

Der findes normalt et par primære farver til hud, rustning, klud og lignende. Metal, guld og sølv er ofte almindelige – og en brun til læder og stropper, som er en anden hyppig komponent i modeller. Du må ikke overdrive med for mange nuancer af hver farve. Hold det simpelt i starten og udvid efter behov.

Basecoating

Basecoating er processen med at male de grundlæggende farver på din figur. Den bedste måde at opnå dette på er at bruge tynde og jævne lag. Generelt skal du ikke påføre malingen direkte fra dåsen. Tynd den altid med et par dråber vand. Du skal altid være tålmodig med dine lag, og husk at to eller tre tynde lag er bedre end et tykt lag.

Games Workshop mærker nogle af deres maling som basecoating”, som har tendens til at være tykkere og dækker bedre. TIP! Blå og røde nuancer dækker bedre sammenlignet med gule nuancer.

Shade/Skygge

Lys har anderledes effekt på små miniature, sammenlignet med større objekter. Dun skal derfor male med mørkere maling for at danne skygger. Games Workshop har skygge maling, som er markeret med navnet ”Shade”

Highlighting/fremhævning

Ligesom skygge simulerer fremhævning effekten af ​​lys, der reflekterer fra et objekts kanter. Processen med at male disse kanter for at skabe denne effekt kaldes highlighting. Det er en proces med mere finesse end skygge. Det er dog en proces som er nem hvis du holder din maling tynd.

 

Du skal have mest fokus på de kanter hvor lyset rammer. Undgå at bruge spidsen af ​​din børste, da det er ret svært at kontrollere. I stedet prøver du at bruge den flade kant af din pensel og trække den langs de hævede områder.

 

Du kan købe warhammer malersæt og figurmaling / miniature maling online eller hos din lokale rollespilsbutik. Hvis du er nybegynder, er der helt sikkert hjælp at hente hos nørderne i butikken. Du kan også finde videoer på Youtube som kan hjælpe dig godt i gang.