Alle forældre ved at det er vigtigt og få stimuleret børnene, så de kan få brændt en masse energi af. I weekenderne og ferier er det en god ide at have planlagt forskellige aktiviteter, som børnene syntes er sjove. På denne måde får familien både noget kvalitetstid med hinanden samtidig med at børnene får en god oplevelse.

Hvad kan man finde på af aktiviteter? Det behøves ikke at koste penge når du skal lave noget sammen med børnene. Du kan f.eks. vælge at tage børnene med på stranden, nyde omgivelserne og gå på ravjagt. Børnene vil med garanti elske det, og du kan læse mere om hobbyen på ravfund.dk.

Få børnene aktiveret

Ravjagt er en sjov beskæftigelse for børnene da det er ligesom at lede efter en skattekiste. Du skal være heldig for at finde rav og chancen for at gøre det, er noget som tænder en gnist i mange børn. Børn vil gøre alt for at vinde og for at vinde kræver det, at de finder rav.

Der findes mange sten på de danske strande og det kan nogle gange være svært at se om det er rav eller en almindelig sten der er fundet. På www.ravfund.dk kan du blive klogere på hvordan man tester om det er rav eller ej.

Er det rav eller ej?

Generelt set vejer rav ikke særlig meget. Rav vejer faktisk kun en tredjedel af det som en sten vejer. Når du står med et stykke rav i hånden, føles det blødt i forhold til sten som føles hårde og kolde. Hvis du f.eks. tager en sten og ridser i ravet, så kan du hurtigt vurdere om der nu også er tale om rav. Der vil springe små splinter af ravet hvis det er ægte.

Er du i tvivl, kan du altid samle det som du mener er rav og få en ekspert til at vurdere det. Rav er penge værd, så hvis du er heldig at finde noget, så kan du sagtens få penge for det. Mange virksomheder opkøber rav og omdanner det bl.a. til smykker.

Gør børnene trætte

Børn elsker at blive aktiveret og du kan med garanti få dem til at lede efter rav i flere timer. Det kan være en god idé at samle alle de sten som potentielt kunne være rav, så familien sammen kan sidde og vurdere om der er tale om rav eller ej.

Selvom der måske ikke er rav imellem de fundne sten, så sætter de fleste alligevel pris på at have været på stranden. Børnene bliver trætte efter en lang dag ude i den friske luft. Det er den perfekte form for aktivering.