Når man har været gift i 25 år, så er det tradition for, at man fejrer sit sølvbryllup. Det er meget almindeligt, at et sølvbryllup bliver arrangeret af parret børn, noget andet familie eller nogle venner. Men det betyder selvfølgelig ikke, at det altid er sådan, det foregår. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan finde inspiration til, hvordan jeres sølvbryllup skal holdes.

Sang om morgenen

Det er dog stor tradition for, at man vækker parret om morgenen med sang. Her bruger man ofte sangen: ”I Østen stiger solen op” eller ”Det er så yndigt at følges ad”. Det er selvfølgelig ikke noget, I selv kan bestemme, om folk kommer til at gøre, men det er godt noget, som I kan regne med. Her er der tilmed tradition for, at parret efterfølgende inviterer gæsterne ind i huset til en kop kaffe og en bid mad.

Fest senere

Det er meget almindeligt, at man derefter tager hjem og lader op til en fest, der kommer senere på aften. Dette er traditionelt set en, som parret selv står for, så her kommer der en opgave, du kan hoppe på. Det kan være, at det er til selve festen, I mangler noget bryllups inspiration. I kan selv vælge, om I gerne vil holde festen i et forsamlingshus, eller om I hellere vil booke borde på en restaurant.

Hvad er der tradition for?

Det er meget almindeligt, at en sølvbryllupsfest er en rimelig formel fest, hvor der både er god mad og underholdning. Igen kan I naturligvis ikke bare regne med, at folk laver noget underholdning, men det er noget, som der er stor tradition for.

Sådan husker I jeres aften

Det kan være, at I også skal sørge for at få et minde med fra festen, som I altid kan se tilbage på. Her kan man f.eks. vælge at få en til at komme og filme ens fest, så det er noget, man kan se tilbage på senere. Film jeres bryllup i Viborg, hvis det er der, I skal holde jeres sølvbryllup. Det er altid fedt at have noget, som man kan se tilbage på senere, og det er sådan nogle minder, der virkelig er meget værd. Det er nogle ting, som man meget sandsynligt kun kommer til at opleve én gang i ens liv – og her er et sølvbryllup klart én af de ting.