I dagens Danmark vokser børnene op i en digitaliseret verden, hvilket betyder, at de fra en ganske tidlig alder ved hvordan man håndterer en mobil, tablet eller computer. Derhjemme er det rart at kunne sætte barnet foran en skærm når der er brug for ro, men i skolen bliver elektroniske enheder som iPad også brugt ret ofte. Derfor skal der være en balance imellem hvor meget et barn sidder med en iPad om dagen, så det ikke bliver for mange timer.

Dit barn skal være fokuseret i skolen

Når teknologien bliver brugt på daglig basis, så er det vigtigt, at dit barn også kan koncentrere sig i alle de timer, hvor det er nødvendigt at bruge i skolen. Nogen børn får hurtigt hovedpine, ondt i øjnene samt koncentrationsbesvær, da det skarpe blå lys fra skærmen generer øjnene efter noget tid. For at det ikke skal gå ud over skolen, kan det være nødvendigt med blue light briller. Disse briller er unikke, da studier har vist, at barnet bedre kan koncentrere sig. Brillerne sørger for at dit barn bliver skånet for det skarpe blå lys, hvilket gør, at koncentrationen kan holdes i timerne.

 

Lav faste regler

Derhjemme er det også en god ide at få købt nogle blue light briller til barnet, så du er sikker på, at dit barn kan holde ud at se film eller spille spil uden at få nogle af symptomerne som hovedpine eller ondt i øjnene. Det er ikke sundt for børn at sidde med en skærm hele dagen, men når de gør, skal deres øjne skånes så meget som muligt. Det er vigtigt at børn kan se, da deres syn skal kunne bruges i mange år. Det kan være en god ide med nogle faste regler derhjemme, når barnet også har siddet foran en skærm i skolen. På denne måde kommer barnet ikke til at sidde for meget med skærmen samtidig med, at der er tid til at kunne bruge tiden på noget andet.

 

Find nogle lækre briller

Der findes et bredt udvalg af blue light briller på det danske marked, hvilket betyder, at alle børn kan finde nogle briller som de godt kan lide. Brillerne kan fås i diverse farver samt med motiver, mønstre og lignende. Børn elsker ting med farver, så måske finder dit barn mere end et sæt? Det anbefales at du også køber et ekstra par, så barnet både har et til hjemmebrug og et sæt til skolen. Afprøv blue light brillerne på dit barn og du vil blive overrasket over hvor god en effekt det har.