Dette indhold er sponsoreret.

Da covid-19 ramte Danmark i 2020, vidste ingen af os, hvor store og omfattende konsekvenser, sygdommen ville have. Og endnu vigtigere, vi anede ikke, hvor lang varigheden ville være. I dag ved vi, at den vil florere i samfundet, og vi må lære bare at acceptere, at den er en del af vores liv – dog af væsentligt mindre betydning. Derfor må enhver børnefamilie tænke sig klogt om og vælge de rette løsninger for familien. Det er allerede noget, børnefamilierne kender godt fra valg af madvarer, legetøj og børnetøj – de skal være uden skadelige kemikalier.

Coronasikkerheden holdes i stik

Det er skræmmende, når vi kigger til udlandet og ser, hvordan pandemien har været håndteret der i forhold til herhjemme. Hvorfor har er der så stor forskel? Det kan der være flere årsager til. To af dem er, at vi lukkede tidligt ned, og at vi har stor tiltro til vores regering. Når de beder os om at bære mundbind, gør vi det. Og inden længe bærer en god sjat af os stofmundbind, fordi de er mere bæredygtige og måske endda ser smartere ud.

Denne velvillighed til at holde krisen i stik og endda lige yde lidt ekstra, lidt mere end man faktisk bliver bedt om, kan være nøglen. Det skal vi holde fast i. Pandemien er ikke ovre, og den kan fortsætte en rum tid endnu, specielt uden for Danmark. Det er derfor ikke sikkert, at vi slipper af med mundbind og sprit lige foreløbigt. Når turen går på charterrejse, eller børnene skal have kulturelle oplevelser ind under huden, er stofmundbindet nok aktuelt i lang tid endnu. Så find de mest komfortable og bæredygtige af slagsen.

Børnetøj og legetøj med kemikalier

Ligesom smitten skal holdes på afstand, skal kemikalier i børnetøj, børnelegetøj og mad til børnene selvfølgelig også holdes på lang afstand. Økologisk børnetøj er svaret for mange familier. Her slipper I for, at børnene løber og leger i kemikalieholdigt tøj, som kan have slemme konsekvenser for barnet sundhed. Desuden kan det sætte et godt eksempel til barnet, at familien ikke understøtter produkter, som er fremstillet med dårlige materialer, der kan være skadelige.

Rådene fra pandemien kan stadig bruges

Enhver børnefamilie må også på et tidspunkt i krisen have gjort sig nogle erkendelser, som har været sunde for familien. Sygdom skal man undgå, og farerne er blevet nemmere at se. Vi ved nu, hvordan man kan vige bedre uden om forkølelse på jobbet eller i børnehaven, når det kunne falde meget uhensigtsmæssigt. Måske en endnu vigtigere erkendelse er, at vi ikke kan holde sygdommen helt borte. Familiemedlemmer vil blive syge. Det er en del af livet, som børnene skal lære at forstå og håndtere, for det kan ikke undgås for de levende organismer, vi mennesker er.