Dette indhold er sponsoreret.

Som forælder ved du, at det er svært at holde styr på det hele. De mange krav på jobbet kan i sig selv være en stor stressfaktor. Men det at være forælder er en fuldtidsbeskæftigelse i sig selv. Oftest er det den vigtigste beskæftigelse, du har i dit liv. For alle vil gerne være en superforælder, der giver sit barn den opmærksomhed, støtte og glæde, det har behov for.

Der findes intet hurtigt trick eller løsning for at få kabalen til at gå op, men visse tiltag er vigtigere, end du måske tror. Din søvn er nemlig altafgørende for dit velvære, for det er her, din krop bearbejder dagens indtryk – ligesom den reparerer din krop efter en dags slid og gør dig klar til den kommende dag.

Det hele starter i sengen

Vi kender alle sammen følelsen af at krybe ned i sengen og under dynen efter en lang og udmattende dag. Følelsen af silkeblødt sengelinned er svær at slå, når det du mest har behov for er at sove. Det gælder for både børn og forældre, for et godt sengelinned kan fås i mange forskellige størrelser og flotte mønstre. Til børnene kan du eksempelvis vælge et sengelinned med fine mønstre, mens et sengelinned til voksne kan fås i afdæmpede, naturlige og smukke farver.

Dertil er sengens kvalitet altafgørende for en god nats søvn. Sørg for at vælge en seng, der giver jer den støtte, I hver især har brug for. Det er ingen hemmelighed, at det oftest er forældrene, der døjer med smerter og lider af søvnmangel, og derfor er det vigtigt at vælge en god seng.

Kontinentalsenge er oftest det foretrukne valg hos voksne, da du med de tre lag – boksmadras, springmadras og topmadras – får den bedste støtte, som din krop længes efter, når en hård dag er ved at nå sin ende.

God søvn er lig mere overskud

Søvnen er ofte noget, vi negligerer. Ofte har vi så krævende opgaver, at vi ofrer søvn for at have mere tid i løbet af dagen. Faktum er dog, at det er en dårlig taktik. Mens nogle mennesker kan fungere fint med blot 6 timers søvn, så har det gennemsnitlige menneske behov for 7,5 til 9 timers søvn.

I de forskellige søvnfaser sætter kroppen nemlig gang i en reparation af hele systemet. Under den dybe søvn, vi typisk har i den første del af natten, heler dine muskler og led efter en lang dag med slid. I den såkaldte REM-søvn bearbejder hjernen alle de mentale indtryk, dagen har budt på, ligesom den skiller sig af med giftstoffer, så den er klar til den næste dag.

Derfor er en god nats søvn altafgørende for at bevare dine kognitive funktioner intakte. Og når du er mentalt og fysisk klar til dagens mange opgaver, forbedrer du dine forudsætninger for at være den superforælder, du ønsker at være.