Dette indhold er sponsoreret.

Hvordan skal din familie kunne leve op til de høje forventninger, du har til jeres sundhed? Det kræver flere ting. Interessen for mad og madlavning, der skal hjælpe til at ændre jeres vaner og udvide opskrifterne, I har inde i hovedet. De nemme, sunde løsninger skal være let tilgængelige, så det er en udfordring faktisk at finde fastfood i stedet. Og så skal I måske lempe en smule for de strenge krav. Det er hårdt at leve et retskaffent liv, hvor der ikke er plads til afbræk og smuttere. De skal selvfølgelig også tillades – ellers droppes projektet hurtigt.

Kræver en madinteresse

Det er en smule utaknemmeligt at hævde, at dine madvaner ikke ændres, medmindre du kan lide at lave mad. Måske er det heller ikke nødvendigt. Ikke desto mindre skal du være villig til at lære nye retter – ellers er det strengt taget umuligt at ændre dine madvaner. Du behøver ikke indkøbe japanske kokkeknive til at skære din hjemmelavede sushi perfekt ud. Det kan dog gøre madlavningen en smule mere interessant at tage del i, hvis du har de rette redskaber til at lave spændende mad.

Som familie kan I udfordre jeres retter og smage. Det kan være ved at gøre opskrifterne sundere ved at kende nye krydderier, nye grøntsager, mejeriprodukter osv. Det kræver, at I tager udfordringen op, læser kogebøger og måske bevæger jer mere ud i køkkenet. Til gengæld har I de nye retter, krydderier og smage med jer til de pressede dage, hvor maden til familien bare skal laves hurtigt. Det vil også være en fordel at lave store portioner – når I er sikre på udfaldet – og opbevare dem i køleskabet og fryseren. Det kunne også være en grøntsagsfars, der lægges på køl.

Nemme løsninger og store portioner

For selvfølgelig kommer der dage, hvor I gerne vil bestille pizza eller mad udefra, fordi energien er på et lavpunkt. Vær sikker på, at der er masser af frugt i boligen, som I kan tage i stedet. Hav rester, grøntsagsfars, kylling, salater og andet klar, så maden er nem bare at gå til. Når du er klar til at lave mad og udfordre dine madkundskaber, så tænk på den dovne familie, I også er. Lav mad til den familie også, så de ikke køber en pizza til aftensmad eller frokost.

Tillad én snydedag – maks. to

En dag om ugen eller måske to kan I så snyde, skulle der være lyst til det. At leve et sundere liv skal ikke være en pligt, en kur eller noget andet surt. Det er en livsstil, hvor alle facetter af livet skal tilses. Så selvfølgelig skal der være plads til at tage nogle afbræk fra det sunde liv, ellers er I hurtigt tilbage i den usunde livsstil. Det sure skal spise med det søde.