Det er ratatouille-sæson! Ratatouille er en klassisk fransk gryderet ofte severet til ​​sommer, der er sjovt at sige (rat-tuh-TOO-ee) og er sjov at lave sammen med børnene. Den er fyldt med friske råvarer: tomater, aubergine, courgette og gul squash og paprika.

I sommer prøvede vi autentisk fransk ratatouille i Provence. Jeg var helt sikkert den største fan af ratatouille, mere end andre, så jeg lovede at komme med min egen opskrift på nem ratatouille, da jeg kom hjem. I dag er dagen!

Ratatouille ingredienser

 

I Provence tilberedes ratatouille typisk på komfuret. Hver grøntsag steges i olivenolie, indtil den er ordentlig mør. I sidste ende kombineres alle ingredienserne og koges for at sammensmelte smagene.

 

Franskmændene ved hvordan man laver mad, og dette koncept er nemt et at følge. Ratatouille kombinerer et stort udvalg af ​​sommergrøntsager, der har forskellige tilberedningstider. Hvis du forsøgte at smide dem alle i en gryde på én gang, ville ingen af ​​grøntsagerne have en chance for at karamellisere, aubergine ville falde fra hinanden, når courgetten er mør, og din ratatouille ville sandsynligvis aldrig opnå sit fulde potentiale.

 

Denne opskrift er lidt anderledes. Vi skal stege grøntsagerne, indtil de er lækkert karamelliserede i kanterne og lidt dehydreret (ingen knirkende eller grødet courgette her). Derefter tilføjer vi de perfekt ristede grøntsager til en frisk tomatsauce.

 

Denne metode giver en ufattelig god ratatouille. Min mand siger, at det er det bedste, han nogensinde har haft. Det er også nemmere at lave end normal ratatouille, da det kræver mindre tid at stå over komfuret. Hurra!

 

5 grunde til at elske Ratatouille

 

  • Det er en fantastisk måde at opbruge et overskud på sommerens grøntsager. Hvis du kommer hjem fra grøntafdelingen med for mange grøntsager, skal du lave ratatouille.
  • Ratatouille forvandler basale grøntsager til magi. Selvom du ikke typisk elsker aubergine eller sommersquash, vil jeg vædde på, at du vil nyde denne ratatouille.
  • Det er vegansk og glutenfrit, så alle kan være med.
  • Ratatouille er en god ret at lave på forhånd på forhånd. Det smager endnu bedre den næste dag og kan nemt genopvarmes. (Du kan også fryse ekstra ratatouille til senere.)
  • Gør det til en filmaften og se Disneys Ratatouille!

 

 

Ratatouille ingredienser

 

Denne opskrift indeholder traditionelle ratatouille ingredienser, som er:

 

  • Friske tomater

 

Friske tomater er nøglen til at lave ratatouille, der smager frisk og livlig – og ikke kedelig og tung. Vi river tomatene (eller giver dem et blitz i foodprocessoren) og koger dem med løg og hvidløg for at lave en uimodståelig tomatsauce.

 

Jeg prøvede denne opskrift med dåsetomater, og den smagte ikke nær så godt. Du kan gøre det, hvis det er det eneste du har i køkkenet, men friske tomater er virkelig bedst.

 

  • Aubergine

 

Aubergine er kendt for at være vanskelig at tilberede, men det er let at stege! Ingen saltning nødvendig. Ovnen tager sig af alt.

 

  • Courgetter og gul squash

 

Jeg elsker den visuelle kombination af grøn zucchini og gul squash. Hvis du vil bruge to af en slags i stedet for begge, er der ikke noget problem.

 

  • Paprika

 

Vælg mellem rød, orange eller gul paprika.

 

Når grøntsagerne kastes i en “let” i olie hæves deres overfladetemperatur, hvilket hjælper os med at opnå de lækre karamelliserede kanter. Endelig giver omrøring af en teskefuld olivenolie noget ekstra rigdom og urtesmag.

 

Mangler du mere inspiration til aftensmaden? Se opskrift på spaghetti carbonára her.