Dette indhold er sponsoreret.

Du ved det godt. Din familie er det, du absolut elsker mest i verden, og du vil for intet i verden miste den. Alligevel er der mange, der forsømmer at bruge tiden med sin familie fornuftigt, fordi det stigende pres fra jobbet eller i forholdet vægter højest. Inderst inde ved du godt, at det ikke bør være sådan. Du ved godt, at din familie bør være din førsteprioritet alle ugens dage. Hvis det sjældent er tilfældet, bør du læse med her.

Sammen skaber I glæde

I hjemmet kan det være svært at holde alles opmærksomhed med de mange distraktioner, vi har i hjemmet. En rigtig god måde at samle hele familien på er at tage på tur sammen. Det behøver ikke at betyde, at du skal i gang med det helt store planlægningsarbejde, og heller ikke, at du skal hive den store tegnebog frem. Nej, det kan være noget så simpelt som at tage på en skovtur sammen.

Har I en hund, kan den også få lov til at komme med, for det vil den blive ellevild med. Vil du forkæle den ekstra meget, bør du tage nogle hundegodbidder med. Sørg for at have alt nødvendigt udstyr med, som du kan få hos den nærmeste dyrehandel. Det er både sjovt for børn og forældre at have hunden med, for den tilfører en særlig energi til selskabet. Børnene kan løbe sammen med den, og er de store nok, er det også sjovt at få lov at holde i hundesnoren.

Det er også nemt at skabe en weekendtradition, hvor I – i et givet tidsrum hver søndag – får kvalitetstid med hinanden. Det kan være, at I er spillelystne, og at I dermed vælger at samles omkring stuebordet for at spille et spil. Det kan også være, at lørdag aften betyder fælles madlavning. Her kan I hver især have én opgave, I er ansvarlige for. Sørg for, at alle familiemedlemmer bliver inkluderet, så I sammen kan få en hyggelig stund.

Prioritér familien

Som vi har slået fast, er familien og ens børn ofte det vigtigste, vi har i vores liv. Mange gange er vi så opslugte af vores egne tanker, at vi forsømmer at give børnene den kærlighed og opmærksomhed, de har behov for. Er du én af dem, der ved, at du ikke har nok overskud til at være en superforælder, når du kommer hjem efter en lang og udmattende arbejdsdag? Er det sidste, du har overskud til, at sætte dig ned og hjælpe dit barn med lektierne? Eller kan det være svært at engagere sig i en historie, dit barn fortæller? Så bør du læse med her.

Beslut dig for, at hver eneste dag skal dine børn og partner have din fulde, ubetingede opmærksomhed – i bare en time. Det kan også være i tre timer. Det beslutter du selv. I denne tid er der intet andet, der tæller, end at du får kvalitetstid sammen med dine kære.