Ifølge statistikker er der mange børn som ikke er vilde med at komme til tandlægen. Nogen syntes det virker som et overgreb at skulle ligge i stolen og åbne munden. Andre er bange for at skulle mærke smerte i forbindelse med en tandbehandling.

Uanset hvad er det vigtigt, at du får dit barn til at synes godt om tandlægen. Barnet skal gerne have lysten til at komme til det årlige eftersyn som voksen således, at dit barn fortsætter med at have en sund mund. Det er allerede i en tidlig alder, at du skal begynde at præge dit barn i forhold til at syntes godt om tandlægen.

Snak om det

En god måde at forberede dit barn til tandlægebesøget, er at snakke om hvad der kommer til at ske skridt for skridt. Børn er ofte nysgerrige og har mange spørgsmål til hvordan ting hænger sammen. Derfor bør du fortælle hvad tandlægen vil gøre og gøre det klart, at det bare handler om at ligge stille og åbne munden, så tandlægen kan se på tænderne.

Jo mere man snakker om det, desto mere bliver børn også trygge ved situationen.

Besøg tandklinikken

Det kan være en god idé at du besøger tandlægeklinikken uden at dit barn skal have foretaget noget.

Det betyder at dit barn ser stedet og opdager, at det ikke behøves at være en dårlig oplevelse at være hos tandlægen. Ved at have set stedet kan barnet huske, at have været på klinikken før. Det kan betyde meget at se noget genkendende og finde trøst i det.

Det er vigtigt at et barn får mange gode oplevelser med tandlægen, så det bliver en succes at skulle besøge stedet.

Læs bøger om tandlægebesøg

Børn kan ofte godt lide at se noget virtuelt for sig. På denne måde kan de danne sig nogle billeder af hvordan tandlægebesøget mon bliver. Der findes flere børnebøger med billeder, hvor børnene kan se hvordan det foregår.

Ud fra bogen kan det være, at barnet får nogle spørgsmål, som den voksne og barnet kan tage en snak om bagefter. Hos tandlaege-vanlose.dk kan du forvente, at tandlægerne er tålmodige og vil tage tandtjekket i barnets tempo. På denne måde kan barnet lige få lov til at være i situationen og dermed ikke kommer til at føle, at besøget er et overgreb.

Book en tid

Få booket en tandlægetid til dit barn med det samme, så tandlægebesøget kan overstås. Det nytter ikke noget at du som forældre er nervøse på barnets vegne, for det vil barnet tydeligt kunne mærke.

Slap af og snak om tingene, så barnet bliver så klar som mulig til besøget.