Det kan være en kompliceret affære at få sit første barn. Batterierne er konstant flade, og man skal passe på den nye guldklump, mens man skal holde resten af husholdningen i orden. Bunken med beskidte tallerkner bliver måske lidt større og vasketøjskurven mere fyldt.

Det er helt naturligt, at det hele er lidt mere flydende og kaotisk med en nyfødt i hjemmet. Man skal dog huske at passe på sig selv og sin partner og sørge for at undgå de uventede ting, man kan undgå.

Giv din baby opmærksomhed

Du har skabt dit eget lille mirakel, og det skal selvfølgelig tage alt din opmærksomhed. Sørg for at holde dine prioriteter i orden. Lad være med at fokusere på at være overskudsforældre ud af til, men giv dit barn så meget kærlighed og opmærksomhed, du overhovedet kan.

Det er vigtigere at have et sundt barn end at have et godt image. Desuden bliver dit barn også nemmere at passe i fremtiden, hvor der eventuelt kan være flere børn at holde øje med.

Snak med din partner

Udover dig og din partner selvfølgelig skal give alt jeres opmærksomhed til babyen, skal I selvfølgelig også have fokus på hinanden. Del oplevelserne mellem jer. Det er vigtigt jeres relation ikke dør ud, fordi dette ville kunne påvirke barnet på længere sigt.

Husk altid at have en samtale kørende og vær åbne overfor hinanden og hinandens forslag. Der er ikke noget bedre for et barn, end forældre der stadig holder meget af hinanden.

Hold styr på familieformerne

Hvis forhenværende råd bliver fulgt, kan der også være plads til lidt hygge når babyen sover. Her er det vigtigt at have en åben dialog, om hvorvidt begge parter gerne vil prøve at få en baby mere. En baby kan være en stor mundfuld, men to spædbørn på en gang kan være en endnu større prøvelse for din nystartede familie.

Selvom om man ikke skulle tro det, kan man godt blive gravid mens man ammer. Derfor kan det være en god idé at snakke om forskellige præventionsmidler. Det kan være smart at overvejer kondomet, sådan den kvindelige partner ikke skal tænke på hendes hormonbalance, p-piller kan nemlig godt forstyrre denne.

Kondomer kommer heldigvis i alle former og størrelser både small medium og large. Så hvis I ikke planlægger at få et barn, er det bare med at få dem købt. Det gøres heldigvis nemt på nettet.