Det er vigtigt at dit barn sover godt i de første par år. Men det er ofte meget svært at få barnet til at gøre. I dag kan man heldigvis bruge mindre virkemidler, som kan hjælpe barnet med at lære, hvornår det skal sove. Læs med her hvis i er nye forældre og i har brug for lidt ekstra vejledning i, hvordan i håndterer jeres barns søvnproblemer.

En slyngevugge har hjulpet mange forældre

En af de smarte hjælpemidler, man kan benytte sig af i dag, er en slyngevugge. Denne har hjulpet mange nybagte forældre og måske den også kan hjælpe jer? Med en slyngevugge kan jeres barn ligge helt trygt og roligt. Slyngevuggen hænger ned fra loftet og derfor vil den gynge let frem og tilbage, imens barnet bevæger sig. Dette kan virke meget beroligende for barnet og hjælpe det med at falde til ro. Vi kender selv følelsen fra når vi ligger i hængekøjer og lignende. Det er ganske sikkert at benytte en slyngevugge, selvom den hænger ned fra loftet. Så længe man monterer den korrekt, så er der ingen fare.

Et soveskema

Et andet hjælpemiddel, man kan benytte sig af, er et soveskema. Med dette skema kan man som forældre også meget nemmere holde øje med, hvornår og hvordan barnet sover. Det kan være lige så detaljeret som man har lyst til at det skal være. Men typisk laver man et skema over hvordan man gerne vil have barnet til at sove. Og derefter laver man et tomt skema med mange uger frem, hvor man løbende notere sig hvornår barnet egentlig sover – og hvor tung en søvn det får. På denne måde har man et lidt mere konkret mål at se frem til. Og man kan samtidig holde øje med de løbende fremskridt man gør mod at give barnet den rette søvn som det skal have om natten. Du kan se flere eksempler på soveskemaer på nettet. Det kan gøre det lidt nemmere at skabe dit eget.

Pas på din egen søvn

Som forældre er det vigtigt at man ikke har så meget fokus på sit barns søvn, at man helt ender med at forsømme sin egen. Ofte er det jo netop for ens egen skyld, at man prøver at få barnet til at sove igennem om natten. Prøv at snige dig til så meget søvn som muligt i de første par måneder – og endda år – hvor du har barnet. Det handler derfor om at sove, når barnet også sover. Og som nybagte forældre kan det altså medføre, at man lige må tage sig en lur midt på dagen, når barnet også er faldet til ro. På den måde kan man bedre holde søvnen fra livet.