Dine børn er det vigtigste i verden, og du vil selvfølgelig gøre alt, for at beskytte dem imod alt ondt. Derfor er noget af det mest skræmmende for mange forældre, at sende sit barn ud i trafikken på cykel. Først har de støttehjul, og du kører lige bagved, så du hele tiden kan holde øje. Men sådan bliver det ikke ved.

 

Støttehjulene kommer af – det er en del af “overgangsritualet” til at blive et selvstændigt individ, der selv bestemmer, hvor man skal køre hen. Det er en uendelig frihed til at køre ud i det blå, få nye oplevelser eller bare transportere sig i skole, hjem eller til vennerne.

 

Men tænk nu hvis det gik galt…

Sikkerheden skal komme i første række

Når du har accepteret, at du ikke kan holde dine børn hjemme i sikkerhed resten af deres liv, kan du kun forsøge at lære dem, hvordan de bedst passer på sig selv i trafikken. Færdselsreglerne skal på plads, de skal lære at give tegn, og de skal vide, at det kan være livsfarligt ikke at være opmærksom.

 

Du skal selvfølgelig ikke skræmme dem, men det er vigtigt, de forstår, det er alvorligt, og de kan komme slemt til skade – reglerne er ikke kun til for at genere dem. Ungerne skal selvfølgelig også have cykelhjelm på, men det skal de voksne altså også! Børn gør ikke som du siger, de gør, som du gør, så vær et godt eksempel for dem.

 

Undgå at de balancere med skoletasken på styret ved at montere en cykelkurv – et hurtigt og enkelt fiks, der kan eliminere farlige situationer.

Trænger du til selvforkælelse?

Afhængigt af, hvor stor en diskussion det bliver, at indføre krav om cykelhjelm, kan du måske trænge til at forkæle dig selv lidt med lækkert tøj fra Gozzip – det har du fortjent.